«Еврейский Обозреватель»
ГЛАВНАЯ
17/180
Сентябрь 2008
5768 Элул

ВІТАННЯ З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ВИСТУП ГОЛОВНОГО РАБИНА КИЄВА І УКРАЇНИ ЯКОВА ДОВ БЛАЙХА

На главную страницу Распечатать

Вельмишановний пане Президенте!
Шановні панове!

Від імені українського єврейства, Об’єднання іудейських релігійних організацій України, Єврейської Конфедерації України та себе особисто щиро вітаю Вас, пане Президенте, та весь український народ з великим святом — Днем незалежності Української держави!

17 років тому багатонаціональна Україна законодавчо закріпила свої вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення.

Протягом 17 років молода українська держава проходила різноманітні випробування. Останнім часом ми спостерігаємо, що ряд держав — наших найближчих сусідів — неспроможні вирішити мирним шляхом свої взаємовідносини. Історія показала, що у країнах із сильним громадянським суспільством усі проблемні питання, у першу чергу, вирішуються дипломатичним шляхом. Слава   Б-гу , у цьому плані Україна демонструє впевненість та надійність. Україна уже посіла своє місце серед держав, які із честю виходять із важких ситуацій. За це ми повинні дякувати тому, що в Україні гідно розвивається громадянське суспільство. Нас охоплює світле почуття радості від усвідомлення власної причетності до процесу еволюції громадянського суспільства в Україні.

Поглиблення духовного розвитку, зміцнення віри наших громадян і надалі сприятиме розквіту славної української спільноти та успішним взаємовідносинам нашої демократичної держави із іншими країнами світу.

Від щирого серця й від усієї душі зичу усій українській громадськості міцного здоров’я, щастя, добра, благополуччя, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх справах. Нехай мрія про краще майбутнє окриляє український народ на нові звершення, на нові добрі починання в ім’я єдиної незалежної демократичної квітучої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.

Нехай  Б-г  дає панові Президенту, усім членам уряду незалежної України та усій українській громадськості життя, стереже їх від усіляких бід та нестач, суму та шкоди.

Євреї України та світу, котрим небайдужа доля України, моляться за здоров’я та добробут Української держави, її Президента, щоб Україна розвивалася та квітла. Щасти тобі, гідна українська спільното! Щастя тобі, велика та свята Україно!

Вверх страницы

«Еврейский Обозреватель» - obozrevatel@jewukr.org
© 2001-2008 Еврейская Конфедерация Украины - www.jewukr.org